آموزش نصب فیش BNC دوربین مداربسته به صورت کامل برای شما شرح میدهیم اما قبل از اینکه آموزش نصب فیش BNC دوربین مداربسته را توضیح دهیم لازم است که آشنایی مختصری با کانکتور BNC و انواع آن و همچنین اطلاعات اولیه در مورد کابل کوآکسیال داشته باشیم.نصب فیش BNC یکی از قسمت های اصلی از نصب دوربین های مداربسته آنالوگ است.
همانطور که می دانید در سیستم مداربسته آنالوگ سنتی و HD آنالوگ از کابل کوآکسیال برای ارتباط استفاده می شود. کابل کوآکسیال از طریق فیش BNC به دستگاه یا دوربین مداربسته متصل می شود. فیش BNC دارای انواع متفاوتی می باشد و در اشکال و کیفیت های مختلف تولید و به بازار عرضه می شود ،سه نوع بسیار متداول آنها به شرح زیر هستند:
انواع فیش BNC
فیش BNC پرسی:
نوعی از فیش BNC است که اتصال بین فیش و کابل به وسیله پرس شدن قطعات توسط ابزار مخصوص انجام شده و محکم می شود.
فیش BNC لحیمی:
نوعی از فیش BNC است که اتصال بین فیش و کابل به از طریق لحیم کردن برقرار می شود.
فیش BNC پیچی:
نوعی از فیش BNC است که اتصال بین فیش و کابل از طریق سفت کردن یک پیچ صورت می گیرد.ساده ترین روش اتصال کابل به سیستم مداربسته از این نوع می باشد. در این نوع فیش BNC اتصال کابل با فیش از طریق سفت کردن پیچ برقرار می شود و به سادگی می توان کابل را به فیش متصل نمود.
اطلاعات اولیه در مورد کابل RG59
کابل RG59 دسته ای از کابل های کواکسیال است که برای انتقال تصاویر دروبین های مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد.
داخل این کابل دارای چند لایه متفاوت است که هر یک وظیفه خاص خود را دارد و باید به درستی به فیش متصل شود. برای اطلاعات بیشتر میتوانید معرفی ساختار انواع کابل را بخوانید.
پوشش بیرونی کابل: این قسمت وظیفه مراقبت از کابل را برعهده دارد.
شیلد کابل: شیلد کابل وظیفه مراقبت از کایل در مقابل نویز های اکترومغناطیسی را برعهده دارد.
مغزی کابل: وظیفه انتقال اطلاعات تصویر را بر عهده دارد.
عایق داخلی کابل: وظیفه مراقبت از مغزی کابل و جدا کردن مغزی از شیلد را برعهده دارد.
نحوه اتصال کابل کواکسیال به کانکتور BNC، یکی از مهمترین نکات نصب یک سیستم مداربسته می باشد که اگر به درستی صورت نگیرد می تواند موجب «اتصال کوتاه، قطعی و تضعیف سیگنال (بعلت بالا رفتن مقاومت اتصال) و قطع و وصل شدن تصویر بر اثر لرزش گردد. در اکثر مواردی که شخص نصاب تمام جزییات نصب را رعایت می کند ولی در آخر با مشکل نویز یا قطعی در تصویر مواجه می شود، مشکل از اتصال BNC است.
بطور کلی هر نوع اتصال در کابل های کواکسیال، منجر به افت سیگنال می شود که بر حسب دسیبل (واحد اندازه گیری شدت جریان) اندازهگیری می شود. در واقع عدم دقت در اتصال BNC، افت سیگنال را بصورت تصاعدی بالا می برد.
اغلب اتصال کوتاه شدنها به دلیل بلند بودن مغزی کابل است که هنگام جا زدن در داخل کانکتور خمیده شده و منجر به اتصال به بدنه می شود. علاوه بر این استفاده از کابل یا کانکتور غیراستاندارد موجب می شود که مغزی حتی بعد از پرس کردن BNC محکم نشده و باز از آن بیرون بیاید.
لخت کردن کابل RG59 دوربین مداربسته
برای اتصال کابل باید کابل را مطابق اندازه هایی که در شکل مشخص شده است لخت کنید ، اوایل شاید لخت کردن کابل با اندازه های استاندارد برای شما مشکل باشد اما با چند بار انجام اینکار خواهید دید که کار بسیار ساده ای می باشد.
کابل تصویر دوربین را به صورت استاندارد لخت کنید. لخت کردن کابل باید با توجه به اندازه های زیر صورت گیرد. A به اندازه حدود ۱۳میلیمتر، B به اندازه حدود ۷ میلیمتر و C به اندازه حدود ۴ میلیمتر باید لخت شود.
آموزش نصب فیش BNC دوربین مداربسته
- آموزش زدن فیش BNC پیچی دوربین مداربسته
- آموزش زدن فیش BNC پرسی دوربین مداربسته
- آموزش زدن فیش BNC لحیمی دوربین مداربسته
-
آموزش زدن فیش BNC پیچی دوربین مداربسته
ابزار مورد نیاز : پیچ گوشتی چهار سو
در این نوع فیش نیاز به هیچ وسیله و ابزار خاصی نیست و شما می توانید با استفاده از یک پیچ گوشتی اتصال کابل با فیش را برقرار نمایید.
فیش پیچی از دو بخش متفاوت تشکیل شده. بدنه اصلی فیش و درب بیرونی فیش.
آموزش نصب فیش BNC پیچی :
۱- فیش را باز کنید.
۲- کابل را مطابق اندازه های قبل لخت کنید و آنرا را از داخل درب فیش رد کنید.
۳- قسمت گیره فیش را باز کرده و کابل را طور داخل ان قرار دهید که شیلد لخت شده کابل کاملا زیر گیره قرار گیرد.
۴- پیچ فیش را باز کرده و مغزی فیش را داخل قسمت پیچ قرار دهید و سفت کنید.
۵- گیره فیش را سفت کنید.
۶- برای جلوگیری از اتصال بدنه به مغزی میتوانید با چست قسمت پیچ را با چسب یا عایق خود فیش بپوشانید.
۷- درب فیش را ببندید.
-
آموزش زدن فیش BNC پرسی دوربین مداربسته
ابزار مورد نیاز : پرس BNC
این نوع فیش BNC نسبت به نوع پیچی از استحکام بالاتری برخوردار می باشد. اتصال این نوع فیش با کابل از طریق ابزار پرس و پرس کردن قطعات انجام می شود. این فیش ها از سه قسمت بدنه اصلی ، حلقه و مغزی تشکیل شده اند.
آموزش نصب فیش BNC پرسی :
۱- کابل را از داخل حلقه فیش عبور دهید.
۲- سپس همانند شکل زیر مغزی فیش را طوری بر روی مغزی کابل قرار دهید که سر فیش به عایق داخلی یا فوم کابل بچسبد.
۳- سپس باید با استفاده از ابزار پرس BNC سر فیش را پرس کنید. برای اینکار از طریق بخش کوچک ابزار که در شکل هم مشخص شده است و برای همین منظور در نظر گرفته شده سر فیش را داخل آن قرار دهید و دسته ها را فشار دهید. سر فیش پرس شده و دسته های پرس باز می شود.
۴- سپس بعد از بلند کردن شیلد و جدا کردن آن از عایق درونی یا فوم ، سر فیش را مطابق شکل زیر داخل بدنه اصلی آن قرار دهید (اگر به درستی اینکار را انجام داده باشید ، نمی توان سر فیش را از آن بیرون کشید). دقت کنید که شیلد مطابق شکل بر روی قسمت انتهایی قرار بگیرد.
۵- حلقه کابل را به سمت بدنی اصلی بکشید و کاملا به بدنه اصلی بچسبانید. سپس با استفاده از ابزار پرس پس از پرس کردن حلقه فیش از محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
-
آموزش زدن فیش BNC لحیمی
ابزار لازم : هویه ، سیم لحیم ، روغن لحیم کاری
اتصال این فیش ها از طریق لحیم کاری با کابل برقرار می شود. این فیش فقط از دو قسمت بدنه و درپوش تشکیل شده است.
این فیش ها زمان زیادی برای نصب نیاز دارند و معمولا در پروژه ها کمتر از این روش استفاده می شود ولی نسبت بو نوع پیچی از استحکام بالاتری برخوردار می باشد.
آموزش نصب فیش BNC لحیمی :
۱- فیش را باز کنید و کابل را از قسمت انتهای فیش (درپوش) رد کنید.
۲- همانند شکل زیر کمی گیره شیلد را باز کرده و در صورت نیاز و وجود سوراخ ، شیلد را از سوراخ آن رد میکنیم و مغزی کابل را در قسمت مربوطه قرار می دهیم و گیره را سفت می کنیم.
۳- مغزی را در قسمت مربوطه لحیم نمایید. (می توانید از کمی چسب برق نیز برای جلوگیری از اتصال با بدنه استفاده نمایید).
۴- درپوش فیش را ببندید.