هدست یکی از مهمترین تجهیزات جانبی گیمرها به حساب میآید. یک هدست خوب نه تنها با تقویت صداهای بازی، آدرنالین بیشتری را به رگهای شما تزریق میکند بلکه در بازیهای شوتر رقابتی چون کانتر یا Rainbow Six Siege هم به کارتان میآید و تشخیص صداهای دشمنان را بسیار راحتتر از قبل میکند. برای خرید هدست مخصوص بازی نیاز است تا نکاتی را مدنظر قرار دهید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.
نکات مهمی که هنگام خرید هدست مخصوص بازی باید مدنظر قرار دهید
هدست گیمینگ، ترکیب هدفون و میکروفن و قابلیتهای مخصوص بازی
هدستهای گیمینگ برای کاربرانی که بهدنبال تجربهی یکپارچه هستند، انتخابهای خوبی به شمار میآیند. این هدستها از میکروفن بهره میبرند که در برخی نمونهها امکان جدا شدن هم دارد. میکروفن آنها نیز اغلب با قابلیتهایی خاص همچون حذف نویز یا دریافت صدا تنها از یک جهت عرضه میشود که کاربری را برای گیمینگ، بهینه میکند. هدستهای گیمینگ همچنین قابلیتهایی مخصوص بازی دارند که استفاده از آنها را خصوصا در بازیهای آنلاین و رقابتهای eSports جذابتر میکند. قابلیتهایی همچون صدای فراگیر و کنترلهای متعدد روی خود هدست، آنها را به تجهیزاتی تکمیلی در دنیای بازی تبدیل کرده است.
از مزیتهای هدست گیمینگ میتوان بهراحتی استفاده و تنظیمات اشاره کرد. این هدستها بهگونهای طراحی میشوند که بدون نیاز به کمترین تنظیمات، با بازی هماهنگ شوند و همچنین راحتی استفاده و جابهجایی هم در طراحی آنها لحاظ میشود. طراحی هدستهای گیمینگ ابتدا با تمرکز زیاد روی زیباییشناسیهای دنیای بازی صورت میگرفت، اما گزینههای امروزی با طراحیهای کلاسیکتر هم بهفروش میرسند که هدست گیمینگ را به انتخابی مناسب برای کاربرد روزمره هم تبدیل میکند. خرید هدست گیمینگ برای کاربرانی که بهدنبال هزینهی بیشتر برای تجهیزات جانبی همچون میکروفن نیستند، تصمیمی منطقی بهنظر میرسد.
اهمیت پلتفرم بازی
پلتفرم گیمینگ یک گیمر، روی انتخاب بهترین هدست گیمینگ تأثیر دارد. گیمرها در دستههای متعدد از پلتفرمهای ویندوز، ایکس باکس، پلی استیشن، نینتندو و در برخی موارد مک استفاده میکنند. با وجود اینکه اکثر هدستهای گیمینگ با رابط ۳/۵ میلیمتری امکان اتصال به همهی پلتفرمها را دارند، برخی از قابلیتها شاید محدود به گزینههای نرمافزاری باشد که امکان بهرهبرداری از همهی امکانات را در هنگام اتصال به کنسول بازی، غیرممکن میکند.
پلتفرمهای ایکسباکس و پلیاستیشن، گزینههای محدودی را ازلحاظ پشتیبانی دراختیار گیمرها قرار میدهند. برخی از هدستها مخصوص این پلتفرمها هستند و در اتصال به کامپیوتر شخصی یا کنسول بازی دیگر، همهی قابلیتهای خود را ارائه نمیکنند. بهعنوان مثال هدست گیمینگ مخصوص پلی استیشن ۴ درصورت اتصال به ایکس باکس وان کار میکند، اما صدای فراگیر 7.1 را ارائه نخواهد کرد و تنها تجربهی استریو را بههمراه دارد.
کیفیت ساخت
شاید مهمترین فاکتور در انتخاب هدست گیمینگ (یا هر لوازم جانبی دیگر با مدت استفادهی طولانی)، کیفیت ساخت باشد. هدست گیمینگ برای استفادههای چند ساعته خریداری میشود و کیفیت ساخت، روی دوام و همچنین راحتی استفادهی کاربر، تأثیر زیادی دارد. بههرحال گیمر در مهمترین لحاظ بازی و رقابتهای خود به هدست نیاز پیدا میکند و اگر محصول خوبی استفاده نکند، احتمال خرابی یا آسیب دیدن در هنگام بازی قطعا تجربهی او را مخدوش میکند.
گیمرهای حرفهای، خرید هدستهای مخصوص بازی با کیفیت بالا را سرمایهگذاری در روند کاری خود میدانند. هدست گیمینگ باکیفیت، بسیاری از چالشهای مرسوم بازی کردن طولانی همچون درد گردن، گوش، آسیب به شنوایی و موارد دیگر را از بین میبرد. پوشش روی گوش یا ایرکاپ هدست گیمینگ از بخشهایی است که تأثیر مستقیمی روی تجربهی کاربری دارند. این پوششها هم در انواع فوم، مخمل، چرم مصنوعی و چرم طبیعی ساخته میشوند و در هنگام خرید باید توجه زیادی به کیفیت آنها و خصوصا بالشتکها داشت. پوشش مخملی را میتوان یکی از بهترین گزینهها برای ایرکاپ دانست. البته برای دوام بسیار بیشتر، پوششهای چرمی پیشنهاد میشوند
حذف نویز
هدستهای گیمینگ همگی از نوع دورگوشی هستند و حذف نویز پسیو یا اکتیو را به کاربر ارائه میکنند. ضعف در حذف نویز قطعا روی تجربهی کاربری گیمر تأثیر دارد و باید هرچه بیشتر بهدنبال گزینههایی با حذف نویز عالی باشید. حذف نویز اکتیو اغلب کیفیت بالاتری دارد و منجر به حس عمیقتر در بازی میشود. فراموش نکنید که با اضافه شدن حذف نویز اکتیو (ANC) به قابلیتهای هدست، قیمت آن افزایش مییابد.