اخبار تکنولوژی

هر آنچه که باید در مورد دنیای متاورس بدانید

دنیای متاورس

امروز قصد داریم شما را با دنیای متاورس آشنا کنیم. متاورس شبکه ای از جهان های مجازی سه بعدی است که بر ارتباط اجتماعی متمرکز شده است. در آینده پژوهی و داستان های علمی تخیلی، این اصطلاح اغلب به عنوان تکرار فرضی اینترنت به عنوان یک دنیای مجازی واحد و جهانی توصیف می شود که با استفاده از هدست های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تسهیل می شود. اگر می خواهید بیشتر با دنیای متاورس آشنا شوید، تا انتهای متن با ما همراه باشید.

اصطلاح متاورس از کجا گرفته شده است؟

اصطلاح “متاورس” ریشه در رمان علمی تخیلی سال 1992 برف سقوط به عنوان نمونه ای از “متا” و “جهان” دارد. متاورس های مختلفی برای استفاده عمومی مانند پلتفرم های دنیای مجازی مانند Second Life ایجاد شده اند. برخی از تکرارهای متاورس شامل ادغام بین فضاهای مجازی و فیزیکی و اقتصادهای مجازی است، که اغلب شامل علاقه قابل توجهی به پیشرفت فناوری واقعیت مجازی است.

دنیای متاورس

این اصطلاح به‌عنوان یک کلمه کلیدی برای اهداف روابط عمومی برای اغراق‌آمیز کردن پیشرفت توسعه برای فن‌آوری‌ها و پروژه‌های مرتبط بسیار استفاده شده است. حفظ حریم خصوصی اطلاعات و اعتیاد کاربران نگرانی‌هایی هستند که از چالش‌های پیش روی رسانه‌های اجتماعی و صنایع بازی‌های ویدیویی به‌عنوان یک کل ناشی می‌شوند.

چندین مؤلفه از فناوری‌های متاورس قبلاً در بازی‌های ویدیویی مدرن با قابلیت اینترنت توسعه داده شده‌اند. پلتفرم دنیای مجازی 2003 Second Life اغلب به عنوان اولین متاورس توصیف می‌شود، زیرا بسیاری از جنبه‌های رسانه‌های اجتماعی را در یک دنیای سه‌بعدی پایدار با کاربر به‌عنوان یک آواتار ادغام می‌کند. دنیای متاورس دنیای پیچیده ای است.

آیا در بازی های آنلاین هم ظاهر می شود؟

عملکردهای اجتماعی اغلب یک ویژگی جدایی ناپذیر در بسیاری از بازی های آنلاین چند نفره هستند. کلایو تامپسون، روزنامه‌نگار فناوری، استدلال کرده است که گیم‌پلی نوظهور و مبتنی بر اجتماعی Minecraft نشان‌دهنده آنالوگ پیشرفته یک متاورس است. اظهارات مشابهی برای بازی Roblox ارائه شد که از آن زمان استفاده قابل توجهی از این اصطلاح در بازاریابی به کار گرفته شده است. دیگر ادعاهای توسعه متاورس شامل بازی‌های Active Worlds، The Palace و Fortnite است.

در سال 2019، شرکت شبکه اجتماعی فیس بوک یک دنیای واقعیت مجازی اجتماعی به نام فیس بوک Horizon را راه اندازی کرد. در سال 2021، فیس‌بوک به «متا پلتفرم‌ها» تغییر نام داد و رئیس آن مارک زاکربرگ تعهد شرکت به توسعه متاورس را اعلام کرد. بسیاری از فناوری‌های واقعیت مجازی که توسط متا پلتفرم‌ها تبلیغ می‌شوند، هنوز در حال توسعه هستند. افشاگر فیس بوک، فرانسیس هاوگن، از این اقدام انتقاد کرد و افزود که تمرکز مداوم متا پلتفرم ها بر پروژه های رشد محور تا حد زیادی به ضرر تضمین ایمنی در پلتفرم های آنها انجام می شود. Meta Platforms همچنین به دلیل وقوع آزار و اذیت جنسی در این پلتفرم با انتقاد ایمنی کاربر در مورد Horizon Worlds مواجه شده است. دنیای متاورس را در بازی های آنلاین می توان مشاهده کرد.

رابطه ی دنیای متاورس و ماکروسافت

ماکروسافت شرکت VR AltspaceVR را در سال 2017 خریداری کرد و از آن زمان ویژگی‌های متاورز مانند آواتارهای مجازی و جلسات برگزار شده در واقعیت مجازی را در تیم‌های ماکروسافت پیاده‌سازی کرده است. برنامه های کاربردی پیشنهادی برای فناوری متاورس شامل بهبود بهره وری کار، محیط های یادگیری تعاملی، تجارت الکترونیک، املاک و مستغلات و مد است.

نقاط دسترسی برای متاورس ها شامل رایانه های همه منظوره و تلفن های هوشمند، علاوه بر واقعیت افزوده (AR)، واقعیت ترکیبی، واقعیت مجازی (VR) و فناوری های دنیای مجازی است.

وابستگی به فناوری واقعیت مجازی، توسعه فراجهانی و پذیرش در مقیاس وسیع را محدود کرده است. محدودیت‌های سخت‌افزار قابل حمل و نیاز به تعادل در هزینه و طراحی باعث عدم وجود گرافیک و تحرک با کیفیت بالا شده است. هدست‌های بی‌سیم سبک وزن برای دستیابی به تراکم پیکسلی صفحه‌نمایش شبکیه‌ای که برای غوطه‌وری بصری لازم است، تلاش کرده‌اند، در حالی که مدل‌های با کارایی بالاتر سیمی و اغلب حجیم هستند. مسئله دیگری که برای پذیرش گسترده این فناوری وجود دارد، هزینه است، با قیمت هدست های VR مصرف کننده از 300 تا 1100 دلار تا سال 2021. مایکروسافت و دنیای متاورس رابطه ی تنگاتنگی باهم دارند.

توسعه سخت‌افزار کنونی بر غلبه بر محدودیت‌های هدست‌های واقعیت مجازی، حسگرها و افزایش غوطه‌وری با فناوری لمسی متمرکز است.

نرم افزار چه قابلیت هایی دارد؟

هیچ پذیرش گسترده ای از مشخصات فنی استاندارد برای پیاده سازی های متاورس وجود ندارد و پیاده سازی های موجود عمدتاً بر فناوری اختصاصی متکی هستند. قابلیت همکاری یک نگرانی عمده در توسعه metaverse است که ناشی از نگرانی در مورد شفافیت و حریم خصوصی است. چندین پروژه استانداردسازی محیط مجازی وجود داشته است.

در ژانویه 2022 در مصاحبه ای با Wired، فیلیپ روزدل، خالق زندگی دوم، متاورس ها را به عنوان یک اینترنت سه بعدی که پر از افراد زنده است، توصیف کرد. Universal Scene Description یک مشخصات برای تبادل گرافیکی کامپیوتری سه بعدی است که توسط Pixar ایجاد شده و توسط Blender، Apple’s Scenekit و Autodesk 3ds Max پشتیبانی می شود. شرکت فناوری NVIDIA در سال 2021 اعلام کرد که دلار را برای ابزارهای توسعه متاورس خود اتخاذ خواهد کرد. دنیای متاورس قابلیت های زیادی دارد.

دنیای متاورس

OpenXR یک استاندارد باز برای دسترسی به دستگاه ها و تجربیات واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است. این توسط مایکروسافت برای HoloLens 2،  Meta Platforms برای Oculus Quest، و Valve برای SteamVR پذیرفته شده است.

حریم خصوصی اطلاعات یک منطقه مورد نگرانی برای متاورزها است زیرا شرکت های مرتبط احتمالا اطلاعات شخصی کاربران را از طریق تعاملات و داده های بیومتریک از دستگاه های واقعیت مجازی پوشیدنی جمع آوری می کنند.[49] Meta Platforms (پیش از این فیس بوک) در حال برنامه ریزی برای به کارگیری تبلیغات هدفمند در metaverse خود است که نگرانی های بیشتری را در رابطه با انتشار اطلاعات نادرست و از دست دادن حریم خصوصی شخصی ایجاد می کند.

سخن پایانی

در این متن سعی کردیم شما را با دنیای متاورس آشنا کنیم. در سال 2021، دیوید رید از دانشگاه هوپ لیورپول استدلال کرد که میزان جمع‌آوری داده‌ها در متاورز بیشتر از آن در اینترنت خواهد بود و اظهار داشت اگر به میزان داده‌هایی که یک شرکت می‌تواند در حال حاضر در شبکه جهانی وب جمع‌آوری کند فکر کنید، در مقایسه با آنچه می تواند با متاورز جمع آوری کند، فقط هیچ مقایسه ای وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *