دوربین مداربسته ضد خرابکاری یا (ضد تخریب، ضد ضربه، ضد آب) vandal proof به ویژگی در دوربین اطلاق میشود که در آن دوربین مداربسته در مقابل تخریب، ضربه و صدمه عمدی مقاوم است. بدنه این دوربین ها طوری طراحی شدهاند که مقاوم تر از دوربین های عادی است بر اساس استاندارد ip66 و یاip67 در مقابل نفوذ آب مقاوم هستند و طلق روی آن از شیشه یا پلاستیک ضدضربه ساخته میشود تا در برابر هرگونه خرابکاری و تخریب مقاومت داشته باشند و همچنین بر هم زدن ناخواسته تنطیمات دوربین به آسانی صورت نگیرد.
کابل کشی این دوربین ها نیز تفاوت دارد و از داخل دیوار عبور میکند تا امکان قطع آن وجود نداشته باشد.
انواع دوربین مداربسته دام, بولت و گردان با این قابلیت ساخته شده اند.
دوربین ضدخرابکاری در محل های حساس و فوق امنیتی, مناطق جرم خیز, زندانها و یا مکانهایی با احتمال خشونت نظیر استادیومها کاربرد فراوان دارد.
توجه داشته باشید که دوربین های ضد ضربه معمولا نمیتوانند مقاومتی در مقابل گلوله داشته باشند و به شدت توسط ان اسیب می بینند.
برای محافظ از دوربین ها در مقابل گلوله باید از پوشش های ضد گلوله (Bullet Proof) استفاده کرد.
برای مشخص کردن میزان مقاومت بدنه دوربین در برابر ضربات فیزیکی از استاندارد IK استفاده میشود. حفاظت در مقابل ضربه و خرابکاری است که با درجه استاندارد ik مشخص میشود و اکثر دوربین های مداربسته ضد خرابکاری دارای درجه استاندارد ik10 هستند. در زیر می توانید جدول مربوط به این استاندارد را مشاهده کنید.
دوربین مداربسته ضد خرابکاری چیست؟
- باز کردن یا به هم زدن تنظیمات دوربین به آسانی صورت نمیگیرد
- طراحی و ساخت آن با موادی است که در برابر ضربه بسیار مقاوم
- بر اساس استاندارد ip66 و یاip67 در مقابل نفوذ آب مقاوم هستند
- مقاومت بدنه دوربین در برابر ضربات فیزیکی بر اساس استاندارد IK
- نحوه کابلکشی بطوریکه دوربین را دربرابر عوامل خارجی و خرابکاری حفاظت کند
مادامیکه دوربین مداربسته در مکانی نصب میشود که امکان دسترسی فیزیکی به آن میسر است، میبایست برخی اقدامات احتیاطی جهت حفاظت از دوربین در برابر هرگونه خرابکاری یا سرقت صورت گیرد. یکی از فاکتورهایی که موقع انتخاب دوربین باید به آن توجه داشت اینکه دوربین به چه شکل در برابر خرابکاری و تخریب ایمن است.
سه عامل بر ضد تخریب و ضربه بودن دوربین تاثیرگذار هستند.
- اول اینکه باز کردن یا به هم زدن تنظیمات دوربین نباید به راحتی صورت گیرد.
به کارگیری پیچهای امنیتی توکار انجام میشود طوریکه باز کردن آنها فقط با ابزار مخصوص خود دوربین صورت میگیرد.
یک پیچ گوشتی چهار سو جهت باز کردن دوربین مداربسته ضدضربه کارایی ندارد. - عامل دومی که دوربین را ضدخرابکاری میسازد طراحی و ساخت آن با موادی که در برابر ضربه بسیار مقاوم باشند
از جمله ضربه ناشی از چکش یا توپ بیسبال و …. - نوع کابل عامل سوم در تایید ضدضربه بودن دوربین مداربسته محسوب میشود و غالبا به این فاکتور توجه چندانی نمیشود.
نحوه کابلکشی از دوربین به داخل ساختمان بطوریکه دوربین را دربرابر عوامل خارجی و خرابکاری حفاظت کند (مثل سیمچین)