اصطلاحات عکاسی, عکاسی و فیلم برداری

تفاوت های فایل‌های RAW و DNG

تفاوت های فایل‌های RAW و DNG

به عنوان یک عکاس لازم است تا فرمت های رایج فایهای مورد استفاده در این حرفه را بشناسید. یک سوال مهم که برای بسیاری از عکاسان پیش می آید این است که باید از فرمت RAW استفاده کنیم یا DNG؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال نیاز است تا تفاوت های فایل‌های RAW و DNG را بدانید.

تفاوت های فایل‌های RAW و DNG در چیست؟

RAW چیست؟

تصاویر RAW که با نام نگاتیوهای دیجیتالی نیز شن، به معنای واقعی کلمه خام(RAW)، آنها تقریباً داده‌های پردازش نشده‌ای هستند که مستقیماً از سنسور دوربین می‌آیند. بر خلاف فایل‌های JPEG که به راحتی می‌توانند توسط برنامه‌های ویرایش تصویر و دیدن تصویر، باز شوند، دیده شوند و چاپ شوند،  RAW یک فرمت اختصاصی است که به سازنده دوربین و سنسور گره خورده، از این رو، توسط تمامی نرم افزارها پشتیبانی نمی‌شود. تصاویر RAW بیشترین مقدار اطلاعات را مربوط به یک تصویر حفظ می‌کنند و به طور کلی حاوی رنگ و داینامیک رنج بیشتری نسبت به سایر فرمت‌ها هستند.

مزایای فرمت RAW

  • فایل‌های RAW شامل پیش نمایش‌های کامل JPEG هستند که توسط دوربین با استفاده از تنظیمات دوربینی که هنگام عکاسی انتخاب کرده‌اید پردازش شده‌اند.
  • به علاوه اطلاعات سطحی نورپردازی، فایل‌های RAW همچنین سایر داده‌های خاص دوربین مانند نقطه فوکوس، کنترل عکس و غیره را ذخیره می‌کنند.
  • پرونده های RAW کاملاً توسط سازندگان پشتیبانی می‌شوند و بنابراین با بسته‌های نرم افزاری مخصوص دوربین مانند Nikon Capture NX کار می‌کنند.

معایب فرمت RAW

  • تمام بسته‌های نرم افزاری نمی‌توانند فایل‌های RAW را باز کنند. اگر شما یک مدل جدید دوربین داشته باشید که به تازگی به بازار آمده، ممکن است لازم باشد مدتی منتظر بمانید تا شرکت‌های نرم افزاری، نرم افزار خود را به روز کرده تا پرونده‌های RAW شما حتی در محبوب ترین محصولات ویرایش تصویر مانند Lightroom نیز باز شود و کار کند.
  • به دلیل اینکه فایل‌های RAW نمی‌توانند توسط برنامه‌های ثالث تغییر داده‌شوند، تنظیمات شما باید در یک فایل جداگانه XMP ذخیره شود، که به معنی فضای ذخیره سازی بیشتر و مدیریت فایل سخت‌تر است.
این مطلب را هم ببینید
نحوه استفاده صحیح از سه‌پایه همراه با نکات کلیدی

DNG چیست؟

DNG همچنین به عنوان یک فایل تصویری RAW در نظر گرفته می‌شود. این استاندارد تصویری اختصاصی Adobe است که بر خلاف پرونده‌های RAW که دارای فرمت‌های خاص بر اساس تولید کننده و نوع دوربین هستند، برای ذخیره داده‌های تصویری در یک فرمت عمومی و با سازگاری بسیار مناسب ایجاد شده است. اگرچه فایل‌های DNG  توسط Adobe اختراع شده و در تمام نرم افزارهای Adobe  پشتیبانی می‌شود، سازندگان دوربین دیگری مانند Leica ، Hasselblad و Pentax نیز وجود دارند که این استاندارد را پذیرفته و از آن در دوربین های خود به عنوان فرمت فایل RAW بومی و پشتیبانی شده استفاده می‌کنند.

مزایای فرمت DNG

  • نیازی نیست نگران فرمت RAW اختصاصی دوربین باشید، زمانی که یک فایل RAW به یک فایل DNG تبدیل شد، با تمام نرم افزارهایی که به احتمال زیاد توانایی خواندن فرمت DNG را دارند کار می‌کند.
  • اگر حداقل پیش نمایش JPEG در پرونده ذخیره نشده باشد، می توان فایل‌های DNG را از فایل‌های RAW کوچکتر کرد.
  • تغییرات اعمال شده بر روی تصویر می‌توانند بدون ایجاد فایل XMP جداگانه برای ذخیره اطلاعات، مستقیماً روی فایل‌های DNG نوشته شود.
  • فایل‌های DNG قابلیت ذخیره فایل‌های RAW کاملاً اصلی را دارند و این فایل‌های RAW می‌توانند بعداً در صورت نیاز به صورت دستی استراخ شوند.
  • Adobe روش‌های زیادی برای تبدیل اتوماتیک فایل‌های RAW به فرمت  DNG در برنامه‌هایی مانند Lightroom را دارد.
  • برخلاف فایل‌های RAW، فرمت DNG شامل قالب DNG شامل اطلاعات کنترلی در پرونده برای تشخیص و جلوگیری از خراب شدن پرونده است.
  • Adobe در حال کار بر روی فرمت DNG است و سال به سال با اضافه کردن قابلیت‌ها و عملکردهای آن در حال بهبود آن است.
این مطلب را هم ببینید
معرفی بهترین گیمبال‌های موجود در بازار برای ولگ‌نویسان و بلاگرها

معایب فرمت DNG

  • تبدیل از RAW به DNG زمان اضافی در روند خروجی گرفتن می‌گیرد. این زمان تبدیل تصاویر با رزولوشن بالا می‌تواند قابل توجه باشد.
  • DNG با بیشتر برنامه‌های پردازش تصویر سازندگان کار نمی‌کند. برای مثال، با نرم افزار Nikon Capture NX کار نمی‌کند.
  • DNG بیشتر داده های متا شناخته نشده (مانند Active D-Lighting، کنترل تصاویر، نقطه کانونی و غیره) را از پرونده‌های RAW حذف می‌کند، بنابراین بازیابی این داده‌ها از DNG در آینده غیرممکن است.
  • به دلیل اینکه تمام تغییرات روی فایل‌های DNG نوشته می‎شود، شما نیاز به بک آپ گرفتن از تمام فایل DNG هر موقع که می‌خواهید روی آن تغییرات ایجاد کنید خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *