اخبار تکنولوژی

اعلام کمبود عرضه محصولات شرکت های سونی و کانن و پاناسونیک در سال 2022

کمبود عرضه گریبان پاناسونیک و سونی را گرفته است. پاناسونیک و سونی هر دو تاخیرهایی را برای دوربین های این ماه اعلام کرده اند. در 3 دسامبر، سونی اعلام کرد که پذیرش سفارشات برای Sony ZV-E10 را متوقف کرده است. یک هفته بعد، سونی تنها دو روز پس از شروع پیش‌فروش، عرضه محدود Sony A7 IV را پیش‌بینی کرد. و پنجشنبه گذشته، پاناسونیک پس از پیش‌بینی اولیه در اواخر سال ۲۰۲۱، پرچم‌دار Lumix GH6 خود را تا اوایل سال ۲۰۲۲ به عرضه اش تعویق انداخته است.

اما شرکت سونی کمبود را به مشکلات زنجیره تامین لنزهایش مرتبط نکرده است بلکه سطح غیرمنتظره تقاضا برای این محصول را مقصر دانست. با توجه به اینکه چندین دوربین و لنز در حال حاضر دیرتر از حد انتظار وارد می‌شوند، با کمبود عرضه مواجه می‌شوند یا زودتر از موعد مقرر در سال جاری تولیدشان متوقف شده است، واضح است که سازندگان در تلاش هستند تا با این مشکل کنار بیایند.

بازار ژاپن

در بازارهای غربی، تولیدکنندگان تا حد زیادی در مورد این نگرانی‌های مربوط به در دسترس بودن سکوت کرده‌اند و مصرف‌کنندگان را در مورد کمبود کالاها در تنگنا قرار داده‌اند. با این حال، با توجه به اینکه اکثر تولید کنندگان اصلی در ژاپن مستقر هستند، برندها با اطلاعاتی که منتشر کرده اند حاکی از آن است که عرضه محصولات به تاخیر افتاده است.

ما نگاهی به اطلاعیه‌های ۱۸ ماه گذشته در وب‌سایت‌های ژاپنی Canon، Fujifilm، Nikon، OM Digital Solutions، Panasonic، Ricoh، Sony و Tamron انداختیم. چیزی که ما پیدا کردیم تعداد کمی از محصولات با تاخیر عرضه خواهند شد با این حال، توجه به این نکته مهم است که این اعلامیه ها به طور خاص به بازار ژاپن مربوط می شود. بنابراین در حالی که یک مدل در یک بازار کمبود دارد یا حتی تولید آن متوقف شده است، همچنان می تواند در بازارهای دیگر موجود باشد.

این مطلب را هم ببینید
راهنمایی برای انتخاب بهترین بازی‌های آموزشی برای کودکان

تقریباً هر سازنده ای، نگرانی در مورد در دسترس بودن یا توقف زودهنگام حداقل چند محصول را اعلام کرده بود. برای کانن، نیکون و سونی به طور خاص، به معنای واقعی کلمه ده ها محصول تحت تاثیر قرار گرفته است.

کانن اولین شرکتی بود که نشانه‌هایی از تحت تأثیر قرار گرفتن این بیماری همه‌گیر را نشان داد و در جولای 2020 به مشتریان خود در مورد نگرانی‌های عرضه دوربین‌های EOS R5 و EOS R6، مبدل‌های دور 1.4x و 2x RF و دستگیره باتری BG-R10 هشدار داد. در طول 18 ماه بعد، نگرانی‌های بیشتری در مورد در دسترس بودن EOS R3، سه چهارم لنزهای پایه RF و تقریباً 12 لوازم جانبی آن را آشکار کرد. از زمان نگارش این مقاله، یک دوربین و چهار لنز در آن لیست باقی مانده‌اند، به‌ویژه لنزهای EOS R3 و RF 14-35 میلی‌متری F4 L IS USM شش ماه تاخیر را پیش‌بینی می‌کنند.

سونی از کانن فاصله چندانی نداشت و پیش‌بینی کرد که A7S III در آگوست 2020 در دسترس خواهد بود. سه دوربین دیگر از آن زمان با کمبود تولید مواجه شده‌اند و سفارش پنج دوربین دیگر متوقف شده است. از این میان، سه مدل قدیمی تر – A7 II، a6400، و نوع بدنه مشکی a6100 – بعید به نظر می رسد که به تولید بازگردند. این شرکت همچنین FE 35mm F1.4 GM را به تعویق انداخت (اگرچه در حال حاضر از Adorama در دسترس است) و تاخیرهایی را برای شش اپتیک دیگر گزارش کرد. هفت دوربین فیلمبرداری و پنج لوازم جانبی دیگر در کمبود هستند یا به طور کامل متوقف شده اند.

این مطلب را هم ببینید
راهنمایی برای انتخاب بهترین بازی‌های آموزشی برای کودکان

در مورد نیکون، اعلامیه‌های این شرکت تنها به ژوئن 2021 بازمی‌گردد، اما طی شش ماه گذشته، در دسترس بودن محدود نیکون Z9 آینده، توقف تولید Coolpix B600، به تعویق افتادن Nikon Z fc 28mm f/2.8 Special Edition را نشان داده است. کیت و آداپتور برق متناوب را از بسته‌های محصول نیکون Z7 و Z7 II حذف کرد. همچنین سفارشات برای مجموعاً سه لنز و 15 لوازم جانبی را به حالت تعلیق درآورد و به در دسترس بودن محدود برای یک لنز دیگر اشاره کرد.

سایر شرکت ها مطمئناً بی تأثیر نمی مانند. Ricoh تاخیر در تحویل Ricoh GR III و GR IIIx را که اخیراً عرضه شده است و همچنین قیمت لوازم جانبی Ricoh GR را افزایش داده است. OM Digital Solutions سفارش کیت زوم دوقلو PEN E-PL10 EZ خود را متوقف کرده است. و تامرون کمبود دو لنز E-mount سونی و یک لنز Fujifilm X-mount را فاش کرده است.

زمانی که فصل تعطیلات تمام شود تقاضا به سطح معمولی‌تر بازمی گردد، احتمالاً وضعیت حداقل کمی بهبود خواهد یافت. اما این احتمال وجود دارد که ما همچنان شاهد مشکلات عرضه برای مدتی طولانی باشیم. اقتصاددانان و کارشناسان صنعت که در مقاله‌های اخیر وال استریت ژورنال و گاردین نقل‌قول کرده اند،که ممکن است دو سال دیگر منتظر بمانیم تا زنجیره تامین این شرکت ها یک بار دیگر به طور کامل تثبیت شود و به روال خودش برگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *