آموزش و تکنیک های عکاسی, عکاسی و فیلم برداری

نکات مهم عکاسی در هوای برفی

عکاسی در هوای برفی

عکاسی در هوای برفی یکی از چالش برانگیزترین انواع عکاسی می باشد. این نوع عکاسی کار ساده ای نبوده و می بایست پیش از انجام آن آمادگی لازم را کسب کنید. در این بخش با ما  همراه باشید تا ترفندهای عکاسی برفی را یاد بگیرید.

عکاسی در هوای برفی

از تنظیم دستی یا اولویت دیافراگم استفاده کنید

از آنجایی که عکاسی در هوای برفی نیازمند تنظیمات دقیق دوربین می‌باشد استفاده از حالت تنظیم دستی (Manual Mode) بهترین انتخاب است اما گاهی ممکن است بدلیل سرمای زیاد لازم باشد با کمترین تنظیمات ممکن عکاسی کنید. در این حالت می‌توانید از وضعیت اولویت دیافراگم (Av) نیز استفاده کنید. با انتخاب این حالت عکاسی، می‌توانید تمرکز بیشتری بر عمق میدان وضوح داشته باشید. پس از اینکه میزان دیافراگم را تنظیم کردید، دوربین بطور اتوماتیک سرعت شاتر و میزان حساسیت (ISO) را تنظیم می‌کند.

با فرمت RAW عکاسی کنید

اگرچه عکاسی با فرمت RAW برای اکثر موارد عکاسی توصیه می‌شود اما در عکاسی از مناظر برفی اهمیت استفاده از این فرمت دو چندان می‌گردد. هنگامی که تمام صحنه با برف سفید و منعکس کننده پوشانده شده است انتخاب نوردهی و دمای رنگ صحیح آسان نیست. فرمت RAW فرمتی بدون افت و بدون فشرده شدن است. این امر باعث می‌شود که تمام جزئیات درون فایل‌های RAW حفظ شود. هنگام پردازش تصاویر با فرمت RAW در نرم افزارهای ویرایشی، می‌توانید تمام جزئیات نواحی خیلی روشن را بخوبی احیاء کنید.

این مطلب را هم ببینید
راهنمای خرید میکروفون مناسب برای عکاسان و فیلم‌برداران مبتدی

از منحنی هیستوگرام استفاده کنید

مشاهده تصاویر در یک روز برفی با روشنایی محیطی زیاد بر روی مانیتور دوربین آسان نیست و نمی‌توانید قضاوت صحیحی درباره نوردهی عکس‌های گرفته شده داشته باشید. اینجاست که اهمیت استفاده از منحنی هیستوگرام آشکار می‌شود. منحنی هیستوگرام بصورت علمی میزان روشنایی عکس‌های گرفته شده را نشان داده و می‌توانید با توجه با آن‌ها میزان نوردهی را اصلاح کنید. به عنوان یک عکاس لازم است شیوه استفاده از منحنی‌های هیستوگرام را فرا بگیرید.

از هود لنز و فیلتر پلاریزه استفاده کنید

سطوح برفی بخصوص در هوای آفتابی نور را بشدت منعکس می کنند. این انعکاس‌های ناخواسته می‌توانند باعث محوشدگی و در نهایت افت کیفیت تصاویر شوند. درخشش‌های درون لنز که به آن‌ها فلر (Flare) گفته می‌شود را می توانید با استفاده از هود لنز کاهش دهید. همچنین هود لنز می‌تواند بطور فیزیکی از لنز دوربین در قبال بارش برف نیز تا حدی محافظت کند.

درخشش ناشی از تابش نور بر روی سطوح برفی منجر به ایجاد نورهای پلاریزه می‌شود. این درخشش و انعکاس‌های مزاحم را می توانید با فیلترهای پلاریزه کاهش داده یا برطرف کنید. همچنین از فیلتر پلاریزه می توانید برای تیره‌تر نمودن آسمان بدون ابر نیز استفاده کنید تا آسمان آبی‌تری در تصویر ثبت کنید.

این مطلب را هم ببینید
چگونگی تنظیمات دستی دوربین برای عکاسی حرفه‌ای

از طلوع آفتاب عکاسی کنید

روزهای برفی همیشه آفتابی نیستند اما این روزهای آفتابی را می‌توان روزهای جادویی نامید. تلاُلو برف در زیر نور خورشید جلوه‌ای خارق العاده ایجاد می‌کند. درخشش برف هنگام طلوع آفتاب نیز جلوه‌ای فراواقعی به عکس‌های شما می‌بخشد. برای عکاسی هنگام طلوع آفتاب یا همان ساعت طلایی فرصت زیادی نخواهید داشت بنابر این باید قبل از طلوع برخیزید. در مکان مورد نظر مستقر شده و با تابش اولین شعاع‌های نور، عکاسی کنید. برای ثبت بهترین عکس‌های طلوع آفتاب لازم است وضعیت پیش بینی آب و هو را دنبال کنید.

از دانه‌های برف عکاسی کنید

هنگامی که عکاسی در برف صحبت می‌کنیم معمولاً مناظر پوشیده از برف مجسم می‌شوند اما می توانید با ورود به دنیای ماکروگرافی از زیبایی دانه‌های برف نیز عکاسی کنید. برای این نوع عکاسی به تجهیزات عکسبرداری ماکرو نیاز دارید. پس زمینه‌های تیره برای نشان دادن جزئیات دانه‌های برف مناسب‌تر هستند. نورپردازی مناسب را بخوبی تمرین کنید تا قبل از ذوب شدن دانه برف بتوانید عکس‌های دقیقی ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *