لپ تاپ یکی از گجتهای محبوب و پراستفاده این روزها است. ما تقریباً هر روز از آنها استفاده میکنیم، اما به ندرت به شیوه استفاده درست از آن فکر میکنیم. گاهی سهوا کارهایی انجام می دهیم که باعث می شوند این دستگاه گران قیمت و پرکاربرد را تا مرز نابودی ببریم. اگر می خواهید بدانید کارهایی که باعث نابودی لپ تاپ می شوند چیست با ما در این بخش همراه باشید.
کارهایی که باعث نابودی لپ تاپ می شوند
رها کردن دستگاه روی سطوح پشمی (یا دیگر مشکلات افزایش حرارت)
حرارت دشمن قسمخورده کامپیوتر شما است. اگر کامپیوترتان پیش از حد داغ شود، پردازنده با سرعت کمتری کار کرده و سعی میکند با کند کردن وظایف، حرارت را در رنجی قابل قبول نگه دارد. گاهی حتی دستگاه به صورت کامل خاموش میشود. کار کردن با دستگاهی که دمای بسیار زیاد دارد، آن هم برای مدتزمانی طولانی، میتواند از عمر مفید پردازنده، فنها و باتری بکاهد. نیازی به اشاره هم نیست که دستگاه بسیار پر سر و صدا عمل خواهد کرد.
راه حل برای کامپیوترهای دسکتاپ آسان است: اطمینان حاصل کنید که هوا به خوبی درون کیس جریان دارد و دریچهها و فنها به خوبی هوای خنک را میان قطعات حرکت میدهند. این یعنی نباید کیس کامپیوتر شما درون کابینتهای سربسته یا فضاهای مشابهی که هوا به خوبی در آنها جریان ندارد قرار بگیرد. ضمنا بهتر است که هر از چندگاهی تمام درون و بیرون دستگاه را به خوبی تمیز و گردگیری کنید. و اگر از آن دسته از کاربران عاشق اوورکلاک به حساب میآیید، بهترین کار اینست که همواره یک چشمتان به اعداد و ارقام مربوط به ولتاژها و حرارت باشد.
بیتوجهی به گرد و خاک و مایعات
دود سیگار و موی حیوانات خانگی میتواند به مشکل دامن بزند و قرار دادن کامپیوتر دسکتاپ روی زمین به معنای مکش گرد و خاک، مو و ذرات بیشتری به درون کیس خواهد بود. و اگر روی زمین فرش پهن کردهاید، احتمالا ورودی هوا به منبع تغذیه کامپیوتر نیز مسدود باشد. کامپیوتر را روی میز یا هر سطح مرتفع دیگری قرار دهید و از فیلترهای هوا روی فنهای ورودی استفاده کنید.
از طرف دیگر، هیچوقت در نزدیکی کامپیوتر به صرف غذا یا نوشیدن مایعات نپردازید یا اگر چنین کاری میکنید، حسابی حواستان را جمع کنید. ورود خردههای غذا به درون کیبورد نهتنها اتفاقی چندشآور است، بلکه میتواند به سوییچها نیز آسیب بزند یا فشردن برخی دکمهها را سختتر کند.
حمل بیملاحظه لپتاپ
گاهی اوقات افرادی را میبینیم که دستگاه را از نمایشگر گرفته و حمل میکنند، یا اینکه هنگام باز کردن لولاها فشاری بیش از اندازه به آنها میآورند یا اصلا دیوایس را از یک اتاق، به روی مبلی در اتاق دیگر پرت میکنند. (بله، مبل نرم است، اما یک روز بالاخره محاسباتتان اشتباه پیش خواهد رفت و لپتاپ با زمین یا میز برخورد میکند). حتی گاهی میبینیم که مردم از لپتاپ خود به عنوان سینی لیوان استفاده میکنند.
برخی لپتاپها حسابی از خود مقاومت نشان میدهند، اما هرچه بیشتر با آنها بدرفتاری کنید، به احتمال بیشتری به یکی از قطعات آسیب میرسانید. در بهترین حالت، مجبور میشوید با مشکل لولاهای در رفته لپتاپ یا یک ترک روی بدنه سر و کله بزنید. اما اگر لپتاپ شما به جای اساسدی، به یک هارد درایو سنتی مجهز باشد، پرتاب کردن و لرزاندن دستگاه -خصوصا در زمانی که هارد مشغول به کار است- میتواند آسیبی جدی به دیسک وارد کند.