ترفند های کامپیوتری, مقالات کامپیوتر و تکنولوژی

فرمت های ذخیره سازی رایج در فتوشاپ را بشناسید

فرمت های ذخیره سازی رایج در فتوشاپ

از آنجایی که فتوشاپ یکی بهترین نرم افزار گرافیکی در جهان محسوب می شود ، کاربران زیادی نیز دارد. این نرم افزار قدرتمند و گسترده ، امکانات زیادی دارد. برای ذخیره کردن فایلها نیز ، پسوندهای زیادی ارائه کرده است. اگر می خواهید با فرمت های ذخیره سازی رایج در فتوشاپ آشنا شوید، با ما در این بخش همراه باشید.

فرمت های ذخیره سازی رایج در فتوشاپ و کاربرد آن ها

PSD

این فرمت را حتما در فتوشاپ دیده اید. پسوند پیش فرض فایلهای فتوشاپی که پس از ذخیره آیکون نرم‌افزار فتوشاپ در کنار فایل آن در سیستم قرار می‌گیرد این بدان معناست که سند به صورت لایه باز بوده و به راحتی می‌توان مجددا آن را در نرم‌افزار فتوشاپ باز کرد.

حجم و کیفیت فایل در این فرمت بالا می‌باشد و امکان طراحی پروژه‌هایی تا ابعاد 30.000×30.000 پیکسل فراهم شده است. البته ممکن است در برخی موارد طراحان نیاز به فرمتی با حجم و ابعاد ذخیره سازی بالاتری داشته باشند به همین علت شرکت ادوبی نوع دیگری از فرمت به نام PSB را در نرم‌افزار قرار داده است که این محدودیت را از بین می‌برد.

این مطلب را هم ببینید
معرفی و بررسی انواع مانیتورهای گیمینگ

PSB

این فرمت بسیار شبیه به فرمت PSD بوده و جهت برطرف کردن محدودیت‌های فرمت PSD در نرم‌افزار فتوشاپ قرار داده شده است. حجم ذخیره سازی در این فرمت می‌تواند از 2 گیگا بایت فراتر باشد. همچنین ابعاد فایل طراحی از 30.000 پیکسل به 300.000×300.000 پیکسل افرایش یافته است.

بنابراین در پروژه‌های چاپی که نیاز به ابعاد بالایی دارند به هنگام خروجی گرفتن از فایل (درصورتی که ابعاد بیش از 30.000×30.000 پیکسل باشد) به صورت خودکار نرم‌افزار فتوشاپ گزینه PSD را از لیست فرمت ها حذف کرده و می‌بایست از فرمت PSD استفاده گردد.

JPG,JPEG

رایج ترین فرمت که در نرم افزاهای ساده همچون Paint نیز جهت ذخیره تصاویر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این فرمت، فایل طراحی شده با کیفیت کمتری ذخیره می‌شود. بنابراین به دنبال این کاهش کیفیت حجم فایل نیز کم می‌باشد. بازگشایی تصاویر ذخیره شده با این فرمت توسط برنامه‌های مشاهده تصویر انجام می‌گیرد.

این مطلب را هم ببینید
چه ظرفیتی از هارد اکسترنال برای شما کافی است؟

PNG

اگر بخواهید تصاویر خود را کیفیت بالا ذخیره کنید ، استفاده از این فرمت توصیه می شود. همچنین این فرمت برای ذخیره سازی لوگو و استیکرهای مختلفی که در نرم‌افزار فتوشاپ طراحی می‌شوند نیز کاربرد دارد. بازگشایی فایل‌هایی که دارای این نوع فرمت هستند همانند بازگشایی تصاویر معمولی است و می‌توان از برنامه‌های مشاهده تصویر در ویندوزهای مختلف استفاده کرد.

GIF

از این فرمت برای صفحات وب و مانیتورینگ استفاده شده و فایل‌هایی که به صورت GIF هستند می‌توانند به هر دو صورت متحرک و ثابت ذخیره شوند. بنابراین علاوه بر تصاویر، در ذخیره سازی انیمیشن‌های ساده نیز می‌توان از این فرمت استفاده کرد.

PDF

PDF را میتوان به عنوان یکی از بهترین فرمت های ذخیره سازی فایل جهت ارسال به چاپخانه دانست. این فرمت را می‌توان در نرم‌افزار فتوشاپ بازگشایی کرده و از آنجایی که لایه ها در این فرمت به صورت لایه باز ذخیره می‌شوند می‌توان به تمامی لایه‌ها دسترسی داشت. حجم ذخیره سازی در این فرمت کم بوده و کیفیت بالایی را ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *