آموزش و تکنیک های عکاسی, عکاسی و فیلم برداری

چند نکته کاربردی برای عکاسی در فضای بسته

عکاسی در فضای بسته

هر فضای داخلی می‌تواند منحصر به فرد باشد و امکانات مختلفی داشته باشد. عکاسی در فضای بسته ممکن است چالش ها و محدودیت هایی را برای عکاسان به همراه داشته باشد اما با دانستن اصول آن ، میتوانید این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

عکاسی در فضای بسته

تنظیمات دوربین

در زمان عکاسی در فضای بسته شما نور کمتری نسبت به فضای باز دارید و به همین خاطر باید تنظیمات دوربین را به شکلی انجام دهید که کمبود نور جبران شود. شما باید به شدت مراقب ایزو، سرعت شاتر و وایت بالانس دوربین باشید.

بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی در فضاهای بسته و داخلی می‌تواند چیزی شبیه به تنظیمات زیر باشد:

  • ایزو: در صورتی که از سه پایه استفاده می‌کنید باید ایزو روی 100 باشد اما در صورتی که می‌خواهید دوربین را روی دست بگیرید می‌توانید از ایزو 800 یا حتی 1000 هم استفاده کنید.
  • سرعت شاتر: در صورت گرفتن دوربین روی دست سرعت شاتر باید 1/100 ثانیه باشد اما در صورتی که از سه پایه استفاده می‌کنید می‌توانید از سرعت شاتر خیلی کندتر استفاده کنید.
  • دیافراگم: دیافراگم مناسب برای عکاسی پرتره در فضای بسته f/4 یا کمتر است اما برای عکاسی از املاک و یا دکوراسیون داخلی ساختمان می‌توانید از دیافراگم f/11 هم استفاده کنید.
  • وایت بالانس: Custom یا پیشفرض
  • فرمت عکس: RAW
  • مد عکاسی: اولویت دیافراگم
این مطلب را هم ببینید
آموزش عکاسی از حیوانات و نکات مهم

افزایش ایزو در شرایط کم نور

متداول‌ترین روش برای افزایش نوردهی و روشنایی کلی تصویر در شرایط و لوکیشن‌های کم‌نور افزایش تنظیمات ایزو دوربین است. البته باید در نظر داشته باشید که این کار امکان افزایش نویز یا گرین را در تصاویر شما افزایش خواهد داد. با این وجود بسته به نوع کاری که انجام می‌دهید، ممکن است نیاز به عکس‌های گرین‌دار داشته باشید. وجود نویز یا گرین در تصاویر شما احساس تصاویر پرتره و یا جزئیات آن‌ها را عوض می‌کند.

باز کردن دیافراگم

یکی از روش‌هایی که می‌توانید میزان نوردهی صحنه را بدون دیده شدن نویز افزایش دهید، باز کردن دیافراگم دوربین است. انجام دادن این کار باعث می‌شود نور بیشتری به سنسور دوربین برسد اما در نظر داشته باشید که هرچقدر دیافراگم بازتر باشد، عمق میدان بیشتر کاهش می‌یابد. این کار برای عکاسی پرتره در فضای بسته با جزئیات بالا و یا عکاسی از اشیاء کوچک مناسب است.

استفاده از سرعت شاتر پائین

استفاده از سرعت شاتر کندتر یکی از روش‌هایی است که می‌توانید روشنایی کلی تصویر خودتان را افزایش دهید. البته در نظر داشته باشید که برای استفاده از سرعت شاتر کندتر از 1/60 ثانیه باید حتما از سه پایه استفاده کنید وگرنه امکان دیده شدن Motion Blur یا تاری ناشی از حرکت در تصاویر شما وجود دارد.

بیشترین استفاده را از نور پنجره ببرید

عکاسی در فضای بسته مقدار نور طبیعی را محدود می‌کند. به همین خاطر شما می‌توانید برای اینکه بیشترین استفاده را از نور طبیعی ببرید نزدیک یکی از پنجره‌های ساختمان به عکاسی بپردازید. قرار دادن سوژه نزدیک پنجره نور کافی را برای تصاویر در اختیار شما قرار می‌دهد. این تکنیک برای عکاسی از محصول و یا افراد مختلف بهترین عملکرد را دارد. از قرار دادن پنجره پشت سر سوژه جلوگیری کنید زیرا این کار باعث می‌شود سوژه شما خیلی تاریک دیده شود.

این مطلب را هم ببینید
نکات کاربردی برای تنظیم نورپردازی داخل خیمه نور

از سایه‌ها استفاده کنید

زمان عکاسی از فضاهای بسته از سایه‌ها نترسید. سایه می‌تواند به عکس‌های شما عمق، احساس و دراماتیک بودن ببخشد. در صورتی که به عکاسی پرتره یا عکاسی از اشیا بی جان مشغول هستید سوژه را به شکلی قرار دهید که نیم‌رخ آن رو به پنجره باشد. در این صورت نور روی نیمی از آن می‌افتد. همچنین می‌توانید از ساختارهای نور موجود به گونه‌ای استفاده کنید که از بالا به سوژه بتابد و سایه‌های زیبایی ایجاد کند.

از ساختارهای نور موجود در لوکیشن استفاده کنید و یا از وسایلی مثل فلاش یا سافت باکس برای نورپردازی سوژه خودتان استفاده کنید. تنها چیزی که زمان استفاده از نور مصنوعی باید از آن مطمئن شوید این است که وایت بالانس دوربین براساس نوع نور تنظیم شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *