ترفند های کامپیوتری, مقالات کامپیوتر و تکنولوژی

3 ترفند کاربردی برای کاهش زمان بوت سیستم

کاهش زمان بوت سیستم

وقتی دکمه پاور سیستم را فشار میدهید تا زمانی که ویندوز بالا آمده و آماده اجرا شود مدت زمانی طول خواهد کشید که به این زمان طی شده بوت ویندوز می‌گویند. گاهی ممکن است بنابر دلایل مختلفی این زمان طولانی شده و کاربر را خسته کند. در این بخش می خواهیم 3 ترفند کاربردی برای کاهش زمان بوت سیستم به شما عزیزان آموزش دهیم.

کاهش زمان بوت سیستم

فعالسازی حالت Fast Startup در ویندوز

ویندوز 10 قابلیتی به نام Fast Startup دارد که همانگونه که از نامش پیداست، سرعت بالا آمدن سیستم شما را تا حدی افزایش می‌دهد. از آنجایی که یک راهکار نرم افزاری و در دسترس است پس اولین قدم برای کاهش زمان بوت سیستم فعال سازی همین قابلیت می‌تواند باشد. Fast Startup را می‌توان حالتی بین خواب و خاموشی کامل سیستم دانست. در این حالت برنامه‌های در حال اجرای شما مانند حالت خواب زمستانی ذخیره نمی‌شود اما در بستر سیستم عامل، سیستم وارد حالت خواب زمستانی می‌شود که به بالا آمدن سریع‌تر سیستم کمک می‌کند. اما این حالت شامل حال ریبوت سیستم نمی‌شود بنابراین اگر به هر دلیلی کامپیوتر ریستارت شود یا نیاز به ریستارت پیدا کند، مدت زمان بالا آمدن بیشتر خواهد بود.

این مطلب را هم ببینید
چه ظرفیتی از هارد اکسترنال برای شما کافی است؟

این ویژگی بر روی اکثر سیستم‌ها به طور پیشفرض فعال است اما بر روی سیستم‌هایی که این ویژگی غیر فعال بوده یا شده است، به آسانی قابل فعال سازی است. برای این کار به مسیر Settings > System > Power & Sleep بروید و از منوی سمت راست، گزینه Additional Power Settings را انتخاب کنید. در این قسمت روی Choose What the Power Buttons Do کلیک کنید تا گزینه Turn on Fast Startup را مشاهده کنید. پس از فعالسازی، بر روی Save Changes کلیک کرده و سپس خارج شوید

تنظیم تنظیمات مربوط به UEFI/BIOS

در کامپیوترهای نسبتا نسل جدیدتر، یک گزینه Fast Boot هم در قسمت بایوس سیستم قرار دارد. بر خلاف Fast Startup ویندوز، در Fast Boot بایوس برخی از تست‌های اولیه برای راه اندازی کامپیوتر برای زمانی که اولین بار بوت می‌شود، نادیده گرفته می‌شوند. برای برخی کاربران مانند اورکلاکرها، لازم است این ویژگی خاموش بماند اما اکثریت کاربران می‌توانند از فعال بودن این ویژگی بهره‌مند شوند. برای فعال سازی Fast Boot، پس از ریستارت سیستم، با فشردن دکمه Delete (یا دیگر مربوطه) وارد تنظیمات بایوس شوید و به دنبال گزینه Fast Boot بگردید. همچنین بهتر است اولویت بوت را با هارد دیسک قرار دهید. مکان قرارگیری تنظیمات فست بوت ممکن است در مادربردها با برندهای مختلف متفاوت باشد. پس باید کمی برای پیدا کردن گزینه وقت بگذارید. هر چند دفترچه راهنمای مادربرد نیز می‌تواند در این مورد کمک‌رسان باشد.

این مطلب را هم ببینید
مقایسه هارد اکسترنال HDD و SSD: کدام را باید انتخاب کنیم؟

آپدیت های ویندوز را در زمان بیکاری سیستم نصب کنید

نصب بروزرسانی‌های ویندوز بعضا وقت گیر است. خصوصا اگه پای یک بروزرسانی اصلی و بزرگ در میان باشد. احتمالا دلتان نمیخواهد زمانی که در حین بازی هستید یا قصد انجام کار مهمی با سیستم دارید برای ریستارت شدن و بالا آمدن ویندوز بعد از نصب بروزرسانی‌های دانلود شده منتظر بمانید. پس بهتر است این کار را زمانی انجام دهید که کار خاصی با سیستم ندارید. برای این کار لازم است اجازه دهید ویندوز بروزرسانی‌ها را به طور خودکار دانلود کند.

برای این کار بدون اینکه خللی در کار شما ایجاد شود، به مسیر Settings > Update & Security > Windows Update بروید و روی گزینه Change Active Hours کلیک کنید. حالا می‌توانید تعیین کنید چه ساعت‌هایی از دستگاه استفاده می‌کنید. که معمولا کاربران از 9 تا 5 بعد از ظهر را تعیین می‌کنند. سپس ویندوز آپدیت‌ها را به طور خودکار در زمان بیکاری سیستم دانلود و نصب می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *