مقالات اینترنت و شبکه, مقالات کامپیوتر و تکنولوژی

امن‌ ترین پسورد از نظر بزرگ‌ترین هکر آمریکا چیست؟

امن‌ ترین پسورد

حفاظت از اطلاعات در محیط اینترنت وظیفه بسیار چالش برانگیزی است. اینترنت محیطی جهانی است که اشخاص بی پروا از آن سوی کره زمین قادر به شناسایی و  سوء استفاده از نقاط ضعف رایانه و یا گوشی هوشمند شما هستند. در صورتی که ما رمز عبور (Password) خود را بصورت ساده انتخاب کنیم، ممکن است افرادی با استفاده از روش‌های مختلف، رمز عبور شما را پیدا کنند. کوین دیوید میتنیک اواخر قرن بیستم یک هکر رایانه‌ای بود که در زمان دستگیری‌اش توسط وزارت دادگستری آمریکا، به‌عنوان مهم‌ترین و تحت تعقیب‌ترین یاغی رایانه‌ای تاریخ آمریکا معروف شد. وی درباره انتخاب امن‌ ترین پسورد نظراتی داده است که در این بخش می توانید بخوانید.

امن‌ ترین پسورد کدام است؟

امن‌ ترین پسورد

میتنیک در رابطه با انتخاب پسورد مناسب می‌گوید:

افراد زیادی به سراغم می‌آیند و از من می‌پرسند چگونه می‌توانند یک کلمه‌ی عبور خوب و مطمئن انتخاب کنند. می‌دانید من چه پاسخی به آن‌ها می‌دهم؟ می‌گویم نباید خودتان این کار را انجام دهید! باید برنامه‌های مدیریت پسورد این کار را برای شما انجام دهند.

برنامه‌های زیادی برای مدیریت پسورد وجود دارند که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به LastPass یا 1Password اشاره کرد؛ البته برنامه‌های رایگانی هم مثل KeePass یا Password Safe برای این منظور وجود دارند. این برنامه‌ها به شما کمک می‌کنند تا بتوانید کلمات عبور مربوط به حساب‌های کاربری‌ خود را مدیریت کنید.

این مطلب را هم ببینید
معرفی چند اپلیکیشن دخترانه برای گوشی

کارکرد این برنامه‌ها بدین‌صورت است که هنگام ورود به وب‌سایتی مثل Gmail، برنامه‌ی نصب‌شده، فعال می‌شود و یک پسورد امن با ترکیبی تصادفی از حروف، اعداد و نمادها، ایجاد می‌کند؛ سپس هر بار که وارد این وب‌سایت شوید، برنامه‌ی نصب‌شده، اطلاعات حساب کاربری شما را به‌صورت خودکار وارد می‌کند. میتنیک در مورد این برنامه‌ها می‌گوید:

کارکرد آن‌ها به‌ قدری ساده است که دیگر نیازی به حفظ کردن پسوردها ندارید. به‌ علاوه، برای هر وب‌سایت از پسوردی متفاوت استفاده خواهید کرد. بین این پسوردها هیچ الگویی وجود ندارد و این موضوع، کار را برای هکرها دشوار می‌کند.

اما دسترسی به این برنامه‌ها، به یک پسورد مادر نیاز دارد. میتنیک برای انتخاب پسورد مادر می‌گوید:

پسورد مادر نباید یک پسورد باشد؛ باید یک اصطلاح، یک جمله یا قطعه‌ای از متن ترانه‌ی موردعلاقه‌ی خود را انتخاب کنید؛ یک جمله‌ی طولانی که در آن ۲۰ تا ۲۵ کاراکتر وجود داشته باشد. اگر از این برنامه‌ها در کنار امکان سنجش دومرحله‌ای استفاده کنید، هیچ‌کس نمی‌تواند وارد حریم خصوصی‌تان شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *