اخبار تکنولوژی

NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

تکنولوژی NFC

پشتیبانی از تکنولوژی NFC جزو یکی از قابلیت های بسیار مهم و کلیدی اقلام تکنولوژی و هوشمند و به ویژه اقلام اندرویدی به حساب می آید. ان اف سی معمولاً در انواع موبایل ها لپ‌تاپ ها و اکثر وسایل هوشمند وجود دارد. بدون شک می توان گفت که در آینده ی بسیار نزدیک، ان اف سی بیشترین تاثیر را در نحوه ی استفاده ما از تلفن های همراه مان خواهد داشت. از خرید به صورت آنلاین گرفته تا برقراری ارتباط با دوستان و آشنایان و یا حتی قفل کردن وسیله‌ های نقلیه و…. تمامی اقدام های مختلف وابسته به تکنولوژی NFC خواهند بود.

NFC چیست؟

NFC مخفف کلمه ی Near Field Communication می باشد. اگر بخواهیم اسم آن را به طور کامل معنا بکنیم باید بگوییم که مجموعه‌ ای از استاندارد های مخابرات بی سیم در فاصله‌ های بسته و یا کوتاه است. تلفن های هوشمند و یا گجت هایی که دارای قابلیت nfc هستند می‌توانند به سادگی اطلاعات را بین خودشان جا‌ به‌ جا و اشتراک گذاری بکنند.

تکنولوژی NFC

تکنولوژی NFC گاهی اوقات با RFID اشتباه گرفته می شود. اما حقیقت این است که NFC به مراتب پیشرفته تر از RFID می باشد. و نسخه ی جدید تر آن به شمار می آید. ‏محدوده ی کاربری nfc برابر با ۴ اینچ می‌ باشد که این قابلیت ان ف سی را برای کاربرد های حساس و مهم مثل موارد استفاده از کارت اعتباری و یا ورود به محل های امنیتی بسیار کاربردی می کند.

ان اف سی امکان برقراری ارتباط کاملا دو طرفه را به وجود می آورد اما RFID یک تکنولوژی خواندن به صورت یک طرفه پ محدود می باشد. مهم ترین کاربرد ان اف سی انتقال عکس، کانکت ها و سایر موارد بین وسایلی که از تکنولوژی NFC بهره می برند، می باشد.

معرفی اقلام تکنولوژی مجهز به NFC:

اکثر قریب به یقین تلفن های هوشمند و یک تعداد از لپ تاپ های جدید که چیپ nfc دارند مجهز به این تکنولوژی جذاب می باشند. گاهی اوقات nfc در تگ ها هم جاسازی می‌ شوند و این امر نشان می‌ دهد که دستگاه‌های شما با کدام یک از دستگاه های دیگر، توانایی برقراری ارتباط را دارند.

این مطلب را هم ببینید
دوربین ماژول گوشی_های سری گلکسی S22

خوب است بدانید که نکسوس S اولین دستگاه اندرویدی بود که در سال ۲۰۱۰ به ان اف سی مجهز شده بود. اپل نیز در سال ۲۰۱۴ و همزمان با معرفی آیفون ۶ شروع به استفاده از ان اف سی کرد. از تاریخ معرفی آیفون ۶ به بعد، تمامی آیفون ها به تکنولوژی NFC مجهز شدند.

جدای از تلفن‌ های همراه هوشمند، دستگاه‌ های مختلف زیاد دیگر مانند محصولات تناسب اندام، بند های شیائومی، ساعت های هوشمند، اپل واچ و غیره نیز به این فناوری جذاب مجهز شده اند. به طوری که می‌ توانیم بگوییم در حال حاضر و در دنیای امروز تکنولوژی ان اف سی فقط در محصولات و دستگاه‌های رده پایین‌ تر قدیمی‌تر هستند فاقد این قابلیت می باشند.

کاربرد های مختلف NFC:

همان طور که استفاده از ان اف سی در اقلام تِکنولوژی مختلف بسیار همه گیر شده است و اکثر وسیله ها از این قابلیت پشتیبانی می‌ کنند، کاربرد های آن نیز افزایش و گسترش یافته است که در ادامه به برخی از مهم ترین کاربردهای ان اف سی اشاره می کنیم.

تکنولوژی NFC

انتقال داده:

قابلیت ان اف سی به شما این اجازه را می‌ دهد که داده یا محتوای موجود روی دستگاه خود را به یک دستگاه دیگر که آن دستگاه نیز مجهز به تکنولوژی NFC می‌ باشد و در نزدیکی آن قرار دارید، انتقال بدهید. در گذشته این قابلیت برای بلوتوث و وای فای نیز وجود داشتند. اما امروزه و با وجود پیشرفت تِکنولوژی چنین قابلیتی تحت عنوان ان اف سی نیز در تلفن‌ های همراه و دستگاه های پیشرفته ی تِکنولوژی موجود می باشد.

تراکنش موبایل:

امروزه بسیاری از کارت های اعتباری مدرن به تگ های تعبیه شده ی ان اف سی مجهز شده هستند. اپلیکیشن ها نیز با دریافت مجوز های خاصی از بانک‌ ها می‌ توانند از این تگ ها استفاده بکنند. وقتی که تاییدیه ی اولیه انجام شد شما می‌ توانید با نزدیک کردن گوشی هوشمند یا گجت پوشیدنی خود مانند بند های هوشمند یا اپل واچ به یک دستگاه کارت خوان، تراکنش انجام دهید. که البته باید توجه کنید که این ویژگی باید در کشور محل سکونت شما رایج شود. برای مثال در کشور ایران هنوز این ویژگی جا نیفتاده است و رایج نشده است.

این مطلب را هم ببینید
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران

همگام سازی فوری:

استفاده از تکنولوژی NFC  حتی به دستگاه هایی که نمایشگر ندارند هم گسترش پیدا کرده است. که این امر نشان دهنده ی پیشرفت گسترده ی فناوری ان اف سی می باشد. بسیاری از بلند گو ها و هدفون ها هم از این قابلیت پشتیبانی می‌ کنند و برای تبادل اطلاعات و انتقال داده‌ ها به گوشی‌های هوشمند استفاده می‌ کنند. بعضی از دوربين های حرفه ای هم علاوه بر قابلیت وای فای دايرکت از اِن اف سی برای انتقال دادن و جا به جایی سریع تر تصاویر و فیلم ها استفاده می کنند.

حمل و نقل عمومی:

سیستم حمل و نقل عمومی در بسیاری از شهر های جهان از جمله شهر های هنگ کنگ، سنگاپور، لندن و غیره از کارت هایی که از تکنولوژی NFC پشتیبانی می‌ کنند برای دسترسی به مکانیزم های این سیستم استفاده می‌ کند. برخی از سیستم های مذکور حتی با اپلیکیشن‌ ها سرویس‌ های پرداخت مانند گوگل پلی نیز هم خوانی دارند و بدین ترتیب شما قادر هستید بدون همراه داشتن کارت مربوطه در این شهر ها فقط با گوشی خود شروع به مسافرت و جا به جایی بکنید و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. که این ویژگی یک ویژگی بسیار مهم و جذاب به شمار می آید.

خانه ی هوشمند:

بعضی از پلتفرم های خانه های هوشمند مانند پلتفرم هوم کیت اپل نیز از این قابلیت بهره می برند. شما با استفاده از نرم افزار های اندروید یا آی او اس، قادر هستید که بدون نیاز به تماس فیزیکی یا حتی بدون نیاز به نزدیک شدن به وسایل هوشمند، آن وسایل را از طریق همین فناوری ان اف سی به خوبی کنترل بکنید و بر آن ها نظارت کافی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *